PÓTVIZSGA VAGY TOVÁBB- OKTATÁS

TOVÁBBOKTATÁS

Az autóiskolai továbboktatást a rendőrség rendeli el abban az esetben, ha a gépjárművezetői engedély tulajdonosa az utolsó 12 naptári hónapban három alkalommal súlyos módon sértette meg a közúti közlekedés szabályait, és ezért 60 €-s, vagy magasabb büntetés volt rá kiszabva. Ilyen esetben rendőrségi határozatot kap kézhez, melyben elrendelik az autóiskolai továbboktatást. A továbbképzéshez nyomtassa ki, valamint töltse ki az oldalunkon található nyomtatványokat, és hozza el hozzánk. A továbbképzés után bejelentjük Önt a záróvizsgára. Ez három részből áll majd: írásbeli teszt, gyakorlópálya abszolválása, valamint közlekedési gyakorlat közúti forgalomban. Figyelem! Ha az átképzést nem fejezi be a rendőrségi határozatban megszabott idő alatt, a hatóság bevonja az Ön gépjárművezetői jogosítványát. Figyelem! Ha az átképzés befejeztéig és a záróvizsga sikeres letételéig gépjárművet fog vezetni – mivel a járművezetői jogosítvány fizikailag az Ön birtokában van – hatósági végzés meghiúsításának bűncselekményét követi el. A záróvizsga sikeres letétele után a rendőrség a járművezetői jogosítványát felszabadítja, ezután már vezethet gépjárműveket!

GÉPJÁRMŰVEZETŐI PÓTVIZSGA MINDEN KATEGÓRIÁBAN

A gépjárművezetői alkalmasság újra vizsgáztatása azokat a gépjárművezetőket érinti, akiknek bevonták a járművezetői jogosítványát. Visszaszerzése érdekében pótvizsgát kell tenniük. Ehhez nyomtassa ki, valamint töltse ki az oldalunkon található nyomtatványokat, és hozza el hozzánk a rendőrségi határozattal együtt. A kitöltött és a megfelelő orvosi igazolásokkal ellátott ( körzeti orvos, pszichológus esetleg pszichiáter) nyomtatványok alapján bejelentjük Önt a járművezetői alkalmassági pótvizsgára. Gépjárművezetői pótvizsga három részből áll majd: írásbeli teszt, gyakorlópálya abszolválása, valamint közlekedési gyakorlat közúti forgalomban. A vizsga sikeres letétele után a gépjárművezetői jogosítványát visszakapja. Ha viszont ez elsőre nem sikerül, lehetősége van megismételni, de leghamarabb három hónap eltelte után.
A gépjárművezetői jogosítványa bevonásának okait a 8/2009 T.t.-i törvény 92. §-a tárgyalja, melyeket a rendőrségi határozat is feltüntet, büntetése határidejének leteltével együtt. Ezért fontos, hogy a határozatot nekünk is bemutassa.

Az újravizsgázás ára:
B, B1 kategória – 89 €
C, C1 kategória – 119 €
(az ár 2 óra gyakorlati járművezetést is tartalmaz)
Okmánybélyeg illeték: 16,50 € a záróvizsga abszolválásáért.
Az ár tájékoztató jellegű és megegyezésen alapul.